Góg Anikó vagyok

személyi edző, az IWI Nemzetközi Fitnesziskola tanára, ACE Health Coach

Sportszakmai diplomámat a Magyar Testnevelési Egyetem humánkineziológia szakán szereztem. Hazai és nemzetközi képzési rendszerekben végzett tanulmányaim szerint: Technogym Master Trainer, Polar Level III-as szintű téner, pre&postnatal instruktor, funkcionális tréner, ACE Healt Coach vagyok. Korábbi triatlon versenysportoló, két kislány anyukája.

Láthatod, hogy különféle sport szakirányú tanulmányokat végeztem és alkalmazok is a munkám során. De nem vagyok polihisztor, nem értek mindenhez. Ami viszont ebből a széles spektrumú képzési tapasztalatból és a sport különböző területeire történő rálátásából, mint tanulság levonható számomra, az a sport értékteremtő ereje. Életminőségünkre való hatása, személyiségfejlesztő mechanizmusa, egyensúlyt -és belső tartást eredményező szerepe. Ez pedig -dolgozz a sport bármely területén is- működik. Vagyis hitem szerint mindegy, hogy milyen edző vagy. Hogy testnevelő tanár, erőnléti edző, rehabilitációs tréner vagy, hogy jóga, gerinc,  vagy sportszakági edző, gyógytornász vagy postnatal téner. Akkor végzed jól a feladatodat, ha sportolóidnak, klienseidnek, tanítványaidnak képes vagy megválasztani a számukra legmegfelelőbb mozgásformát, annak hozzájuk leginkább  illeszkedő intenzitás, módját, terjedelmét, stílusát. Vagyis ott állsz a sportolód, diákod, kliensed, kismamád és a sport között és karmesterként rajtad múlik az, hogy kettejük között ez a kapcsolódás létre jön-e. Edzőként, az egyik legszebb szakmában dolgozol, amiért te vállalhatod fel a közvetítői szerepet, a híd megteremtését kettejük között. Ha pedig ezt sikerül elérned, akkor sokkal többet tettél annál, mint hogy egy esztétikus testet munkáltál ki. (Ne legyünk azért álszentek, ez is igen fontos!) De drámaian csapnivaló hazai és nemzetközi népegészségügyi trendek javításán munkálkodtál. Minden pici számít!

Szeretném minél több emberhez eljuttatni ezt az üzenetet.

Edzőként kapaszkodókat szeretnék teremteni a velem dolgozó egyénnek. Legyen akár várandós kismama, olimpiára készülő triatlon sportoló, vagy az életminősége javitása érdekében velem dolgozók számára.

Kapcsolat