Funkcionális edző képzés

2005 óta tanítok az IWI Nemzetközi Fitnesziskolánál. Első sorban a személyi edző képzésen. Az állóképesség, pulzuskontroll témaköröket, valamint a Power Cardio edzésmódszert. Saját korábbi vesenysportomból a triatlonból is sejthető, hogy az állóképességi edzést különösen szeretem, ezért nem is volt kérdés, hogy tanulmányaim során ez kiemelt jelentőséggel bír majd.

Ezen kívül, szintén az IWI képzési portfólióján megtalálható Funkcionális Integratív Tréner továbbképzés szakmai vezetője vagyok.

Amit a funkcionális tréningről fontos tudni:

Nem attól válik egy gyakorlat funkcionálissá, mert az feltétlen valamilyen nyakatekert pózban, instabil környezetben, mindenféle eszközzel végrehajtott mozdulat.

Attól válik azzá, ha a gyakorlat az egyén adottságainak, képességeinek, aktuális terhelhetőségének, valamint céljainak figyelembevételével került kialakításra. Vagyis egyénspecifikus és célorientált.

Tehát az is előfordulhat, hogy egy külső szemlélő számára valóban nyakatekert pózban, instabil környezetben, mindenféle eszközzel végrehajtott gyakorlat látható. De a miértekre kell, hogy legyen egzakt szakmailag megalapozott indoklás. Vagyis hogy az egyén, mit, miért úgy és milyen céllal végez. Ha ezekre a kérdésekre van egyértelmű válasza a trénernek, akkor az adott mozgást végző személy számára ténylegesen funkcionális az adott gyakorlat.

Funkcionális tréner képzéseinken az alábbi tematika mentén vezetjük hallgatóinkat:

  • Izomláncok
  • Sport és mozgáselemzés.
  • Edzésmódszerek.
  • A funkcionális tréning elmélete és alapelvei
  • A gyakorlatok edzéstervbe rendezésének elvei.
  • Komplex esettanulmányokon keresztül bemutatott edzéstervezés, felépítés, vezetés.
  • Funkcionális tesztek és elemzésük. Az egyéni mozgásminták és izom diszbalanszok feltérképezése.
  • Gyakorlatok, hatása, felépítése, intenzitás fokozása/csökkentése. Három szempont szerinti rendszerbesorolásuk.
  • A funkcionális tréning eszköztára, a módszer során alkalmazható sport -és kéziszerek ismertetése.

Amennyiben a képzéssel kapcsolatban szeretnél bővebb információt kapni, vagy jelentkezni szeretnél, az alábbi linken tájékozódhatsz:

Most kedvezményes áron is tudsz jelentkezni! A hello@goganiko.hu címen tudod kérni a kedvezményes kódot.

TOVÁBB AZ IWI OLDALÁRA »